Fantastična zimska biciklijada za promociju Ćire i južne Hercegovine

08.12.2016.
Fantastična zimska biciklijada za promociju Ćire i južne Hercegovine

U povodu završetka projekta ''Bicikliranje kroz povijest - Revitalizacija stare uskotračne pruge 'Ćiro', Javna ustanova „Vjetrenica – Popovo polje“ i Biciklistički klub Mostar, u subotu, 17. prosinca, organiziraju biciklijadu od Hutova do Zavale u općini Ravno na kojoj se očekuje stotinjak biciklista iz cijele BiH, ali i iz susjednih zemalja.

Start biciklijade predviđen je u Hutovu, u 10 sati, a vozit će se u dužini od 30 kilometara. Manje spremniji moći će voziti kraću biciklijadu u dužini 6 kilometara, od Ravnog do Zavale. Trasa biciklijade pretežino je ravničarska, vozit će se asfaltiranim dionicama, predviđene su kraće pauze pored starih željezničkih postaja,

Kako je priopćeno iz Biciklističkog kluba Mostar, bit će osigurana pratnja biciklijade, osvježenje kod stare željezničke stanice u Ravnom, te ručak uz druženje i prezentaciju projekta u restoranu Zavala. Također, sudionici biciklijade moći će besplatno obići špilju Vjetrenicu.

Za sudionike biciklijade iz Mostara osiguran je prijevoz autobusom (32 sjedala), kao i prijevoz bicikala (kombi). Polazak je s kružnog toka Rondo u 8 sati.

Sudionici biciklijade imat će na raspolaganju vodiče, servis vozilo, kao i liječnika u slučaju potrebe za pružanjem prve pomoći.

Više informacija može se pronaći na Facebook stranici facebook.com/events/2174687652756796/

Inače, projekt ‘"Bicikliranjem kroz povijest" – Revitalizacija stare uskotračne pruge "Ćiro", financira Europska unija kroz Program prekogranične suradnje: Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007-2013, IPA komponenta II.

Projekt se provodi na području Hercegovine, u općinama Mostar, Čapljina, Neum, Ravno i Trebinje te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u općini Konavle (Republika Hrvatska).

Trajanje projekta je 24 mjeseca, a njegovi su nositelji Javno poduzeće "Vjetrenica - Popovo polje" (Bosna i Hercegovina) i Općina Konavle (Republika Hrvatska).

Opći cilj projekta je doprinijeti integraciji gospodarstva u pograničnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine kroz razvoj nove zajedničke turističke ponude – biciklističke staze koja će prolaziti obnovljenom starom uskotračnom prugom "Ćiro".

Realizacijom projektom uredit će se i obilježiti biciklistička trasa od Mostara do Dubrovnika i Konalava, te do Trebinja u dužini većoj od 200 kilometara.

Mistični svijet dostupan svima

Špiljski bonton

  1. Nosite duge hlače i planinarske cipele. Nikako sandale ni cipele koje se kližu.
  2. Uvijek budite uz vodiča, ne udaljavajte se od grupe.
  3. Ako se osjećate umorno, obavijestite vodiča.
  4. Ne ostavljajte smeće, ne zaboravite da je zaštićeni ekosustav visoke vrijednosti.
  5. Nije dopušteno uvesti ljubimce.
  6. Ne uzimajte rekvizite iz špilje!
  7. Ne preporučuje se posjet djece mlađe od 4 godine, osoba s klaustrofobijom i onih s poteškoćama u kretanju.
  8. Zahvaljujemo na razumijevanju!

Špilja Vjetrenica Info

#1 u svijetu
po bioraznolikosti
7.014m
ukupna duljina kanala
600m
uređenih staza
11,6°C
prosječna godišnja temperatura

Što kažu naši posjetitelji

  • Ružica, Sarajevo

    Prekrasno je! Šteta što nismo svjesni kakva bogatstva ova zemlja ima.

Enjoy the best things to see in Zavala with a plan including Vjetrenica

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom pregledavanja stranice slažete se sa korištenjem kolačića.