Prezentiran Nacrt Plana upravljanja Zaštićenim područjem Vjetrenica – Popovo polje

21.05.2021.
Prezentiran Nacrt Plana upravljanja Zaštićenim područjem Vjetrenica – Popovo polje

Danas je u Ravnom, u organizaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Općine Ravno, Javnog poduzeća Vjetrenica d.o.o., Fonda za zaštitu okoliša FBiH i UNDP, prezentiran Nacrt Plana upravljanja Zaštićenim područjem Vjetrenica – Popovo polje za razdoblje 2021.-2031. Na prezentaciji su nazočili predstavnici Federalnog ministarstva okoliša i turizma Zineta Mujaković, Zlata Grabovac i Sanela Popović, predstavnik UNDP-a Edmir Prašović, Fonda za zaštitu okoliša FBiH dr.sc. Mirjana Miličević, predstavnici Općine Ravno, lokalnih udruga i poduzeća te zainteresirani stanovnici Zaštićenog područja. On-line prezentaciji su pridružili svi članovi ekspertnog tima koji sudjeluju u izradi Plana upravljanja.

Nakon uvodnog pozdrava nazočnih od strane Nikše Vuletića – direktora JP Vjetrenica, predstavnice Federalnog ministarstva okoliša i turizma gospođe Zinete Mujaković, načelnika Općine Ravno gospodina Andrije Šimunovića, budući Plan upravljanja prezentirala je Zlata Grabovac- predstavnica Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Nakon prezentacije razvila se konstruktivna i dobronamjerna rasprava, a sve u cilju očuvanja vrijednog prirodnog resursa, špilje Vjerenica.

Napominjemo da je Plan upravljanja zaštićenim područjem Vjetrenica – Popovo polje za razdoblje 2011. i-2021. ističe i da se ovaj radi u skladu sa Zakonom o proglašenju područja špilje Vjetrenice s dijelom Popova polja zaštićenim krajolikom Vjetrenica – Popovo polje, kojeg je Skupština HNŽ-a usvojila na svojoj XI. sjednici od 26.2.2021.

Mistični svijet dostupan svima

Špiljski bonton

 1. Nosite duge hlače i planinarske cipele. Nikako sandale ni cipele koje se kližu.
 2. Uvijek budite uz vodiča, ne udaljavajte se od grupe.
 3. Ako se osjećate umorno, obavijestite vodiča.
 4. Ne ostavljajte smeće, ne zaboravite da je zaštićeni ekosustav visoke vrijednosti.
 5. Nije dopušteno uvesti ljubimce.
 6. Ne uzimajte rekvizite iz špilje!
 7. Ne preporučuje se posjet djece mlađe od 4 godine, osoba s klaustrofobijom i onih s poteškoćama u kretanju.
 8. Zahvaljujemo na razumijevanju!

Špilja Vjetrenica Info

#1 u svijetu
po bioraznolikosti
7.014m
ukupna duljina kanala
600m
uređenih staza
11,6°C
prosječna godišnja temperatura

Što kažu naši posjetitelji

 • Marinela, OŠ Hutovo

  Oduševljena sam dočekom pred pećinom, a Vjetrenica ostaje u trajnom sjećanju. Prelijepo je!

Enjoy the best things to see in Zavala with a plan including Vjetrenica

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom pregledavanja stranice slažete se sa korištenjem kolačića.